Samenwerkingspartners

De Bibliotheek werkt veel samen met maatschappelijke en culturele instanties in de Gemeente De Ronde Venen en de Gemeente Stichtse Vecht. Hieronder vindt u de partners met wie wij een structurele samenwerking hebben.

Dorpskamer Het Raakvlak

Dorpskamer Het Raakvlak in de Bibliotheek Mijdrecht is een gezamenlijke huiskamer voor iedereen. Van maandag tot en met zaterdag worden hier activiteiten georganiseerd. Overdag een plek met vrije inloop voor ouderen, werkzoekenden of jonge moeders, ’s avonds een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische kwetsbaarheid. Iedereen is welkom en draagt zijn steentje bij op zijn of haar niveau.

Dorpskamer Het Raakvlak is een samenwerking tussen verschillende partijen: Zideris, Kwintes, Careyn, Tympaan-De Baat, SeniorWeb en de Bibliotheek.

Het activiteitenrooster vindt u hier.

Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn SV is de welzijnsorganisatie van Stichtse Vecht met diverse welzijnsdiensten en –activiteiten. De Bibliotheek en Welzijn SV bieden gezamenlijk diverse workshops aan op gebied van computers/tablets en vrijwilligersbank. En ze werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.

Tympaan-De Baat

Tympaan-De Baat is de welzijnsorganisatie voor De Ronde Venen met diverse welzijnsdiensten en –activiteiten. De Bibliotheek en Tympaan-De Baat bieden driewekelijks de PlusBus naar de Bibliotheek en werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.

Seniorweb De Ronde Venen

SeniorWeb DRV houdt zich bezig om 50-plussers wegwijs te maken in de digitale wereld, waar de computer steeds centraler is komen te staan.
Seniorweb verzorgt diverse tabletcafé’s en inloopspreekuren in de Bibliotheek.

Seniorweb Breukelen

Seniroweb Breukelen (Stichtse Vecht) en de Bibliotheek Breukelen bieden samen cursussen en digitale vragenuren in de Bibliotheken Breukelen, Maarssendorp en Maarssenbroek.

Ouders Lokaal

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen.

De Buurtverbinding

De Buurtverbinding is een website voor burenhulp in De Ronde Venen en Uithoorn. De Bibliotheek ondersteunt deze website en biedt een helpende hand aan mensen die hulp nodig hebben bij het raadplegen van de website.

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Het RHC Vecht en Venen beheert de archieven van onder meer Stichtse Vecht en De Ronde Venen. In de depots ligt ruim 600 jaar erfgoed. De hoofdvestiging en grootste studiezaal is gevestigd in het Cultuurhuis in Breukelen, naast de Bibliotheek Breukelen. Hier zijn de archieven van Stichtse Vecht en De Ronde Venen ondergebracht.
De Bibliotheek beheert samen met RHC Vecht en Venen en Museum DRV het project Venenopdekaart.nl, een portal die informatie biedt over erfgoed in De Ronde Venen.

Taal voor het Leven

Taal voor het Leven is een initiatief waarbinnen diverse lokale en landelijke partijen samenwerken om meer laaggeletterden te bereiken en te scholen. Het is een aanpak in ontwikkeling, uitgevoerd door Stichting Lezen & Schrijven.