Samenwerkingspartners

De Bibliotheek werkt veel samen met maatschappelijke en culturele instanties in de Gemeente De Ronde Venen en de Gemeente Stichtse Vecht. Hieronder vindt u de partners met wie wij een structurele samenwerking hebben.

Dorpskamer Het Raakvlak

Dorpskamer Het Raakvlak in de Bibliotheek Mijdrecht is een gezamenlijke huiskamer voor iedereen. Van maandag tot en met zaterdag worden hier activiteiten georganiseerd. Overdag een plek met vrije inloop voor ouderen, werkzoekenden of jonge moeders, ’s avonds een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische kwetsbaarheid. Iedereen is welkom en draagt zijn steentje bij op zijn of haar niveau. 

Dorpskamer Het Raakvlak is een samenwerking tussen verschillende partijen: Zideris, Kwintes, Careyn, Tympaan-De Baat, SeniorWeb en de Bibliotheek. 

Het activiteitenrooster vindt u hier.

 

Gemeente De Ronde Venen

Samen met gemeente De Ronde Venen werkt de Bibliotheek aan de bibliotheekvoorziening in de gemeente. Verder is de Bibliotheek partner in de Ontwikkeltafel in De Ronde Venen, waarin met diverse organisaties samengewerkt wordt aan de Maatschappelijke agenda.
Website: www.derondevenen.nl

 

Gemeente Stichtse Vecht

Samen met gemeente Stichtse Vecht werkt de Bibliotheek aan de bibliotheekvoorziening in de gemeente. Verder is de Bibliotheek partner in het samenwerkingsverband in Stichtse Vecht waarin gewerkt wordt aan maatschappelijke vraagstukken.
Website: www.stichtsevecht.nl

 

Tympaan-De Baat

Tympaan-De Baat is de welzijnsorganisatie voor De Ronde Venen met diverse welzijnsdiensten - waaronder de Servicepunten. De Bibliotheek en Tympaan-De Baat bieden eens in de zes weken de PlusBus naar de Bibliotheek en werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.  
Website: www.tympaan-debaat.nl

 

Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn SV is de welzijnsorganisatie van Stichtse Vecht met diverse welzijnsdiensten en –activiteiten. De Bibliotheek en Welzijn SV bieden gezamenlijk diverse workshops aan op gebied van computers/tablets en vrijwilligersbank. En ze werken samen ten aanzien van de aanpak laaggeletterdheid.
Website: www.welzijnstichtsevecht.nl

 

SeniorWeb De Ronde Venen

SeniorWeb DRV houdt zich bezig om 50-plussers wegwijs te maken in de digitale wereld, waar de computer steeds centraler is komen te staan.
Seniorweb verzorgt diverse tabletcafé’s en inloopspreekuren in de Bibliotheek.
Website: www.seniorwebdrv.nl

 

SeniorWeb Breukelen en SeniorWeb Maarssen

SeniroWeb Breukelen en SeniorWeb Maarssen (Stichtse Vecht Computer Café - SCC) en de Bibliotheek bieden samen cursussen en digitale vragenuren in de Bibliotheken Breukelen, Maarssendorp en Maarssenbroek.
Aanbod is te vinden op: www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-computer

 

Taal voor het Leven

Taal voor het Leven is een initiatief waarbinnen diverse lokale en landelijke partijen samenwerken om meer laaggeletterden te bereiken en te scholen. Het is een aanpak in ontwikkeling, uitgevoerd door Stichting Lezen & Schrijven.
Website Taal voor het leven: www.taalvoorhetleven.nl
Website Stichting Lezen & Schrijven: www.lezenenschrijven.nl

 

Ouders Lokaal

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen, zoals Mama Lokaal en workshops voor ouders.
Website Ouders Lokaal DRV: derondevenen.ouderslokaal.nl
Website Ouders Lokaal SV: stichtsevecht.ouderslokaal.nl

 

Kom Erbij Stichtse Vecht

https://www.welzijnstichtsevecht.nl/kom-erbij-stichtse-vecht

Kom Erbij is er in Breukelen, Loenen, Maarssenbroek en Maarssendorp en geeft ieder kwartaal een overzicht van activiteiten voor jong en oud in de regio. Variërend van sportactiviteiten tot samen koffie drinken of een spelletje doen. Kom Erbij is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal instanties in Stichtse Vecht.
Website: www.welzijnstichtsevecht.nl/kom-erbij-stichtse-vecht

Gilde De Ronde Venen

...
Website: gildedrv.nl

Kwadraad

Maatschappelijk werk Kwadraat en de Bibliotheek werken samen op het gebied van Taalhulp.
Website: www.kwadraad.nl

 

GGD regio Utrecht

...
Website: www.ggdru.nl