Resultaat 1 - 10 (van 22)

• Goed Nederlands is belangrijk voor iederéén

13 mei 2019

De Ronde Venen heeft aandacht voor taal. 3400 inwoners van De Ronde Venen hebben moeite met Nederlands lezen, schrijven of spreken.

Bekijk details van Goed Nederlands is belangrijk voor iederéén

• Spannende Boeken Weken

10 mei 2019

Zomer! Zon, warmte, heerlijke lange dagen aan het strand, in de tuin of op je droom-bestemming. Eindelijk alle tijd om lekker te lezen.

Bekijk details van Spannende Boeken Weken

• Digitaal vragenuur in de Bibliotheek Loenen

6 mei 2019

Welzijn Stichtse Vecht onderzoekt samen met SCC en de Bibliotheek of inwoners van Loenen hulp willen hebben bij het gebruik van hun computer, tablet, mobiele telefoon of e-reader. Daarom wordt bij wijze van proef op zes vrijdagmiddagen een digitaal vragenuur georganiseerd.

Bekijk details van Digitaal vragenuur in de Bibliotheek Loenen

• Week van het luisterboek

6 mei 2019

'De vuurtoren en andere verhalen' van Hilde Vandermeeren, voorgelezen door Chava voor in 't Holt, is een van de twee luistercadeaus van 2019. Voor de jeugd is het boek Foeksia in het weerwolvenbos van Paul van Loon gratis te downloaden.

Bekijk details van Week van het luisterboek

• Expositie ‘Weerbaar Water’ in de Bibliotheek Maarssenbroek

8 april 2019

‘Weerbaar water’ is een foto-expositie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het verhaal is bijzonder, het speelde zich grotendeels af in onze gemeente en toch is het bij velen onbekend.

Bekijk details van Expositie ‘Weerbaar Water’ in de Bibliotheek Maarssenbroek

• Gratis oefenen voor je theorie rij-examen nu ook thuis

2 april 2019

Ben je druk bezig met autorijlessen, of ga je binnenkort een scooter kopen en moet je rij-examen doen? Met de website van de Bibliotheek kun je oefenen voor je theorie.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie rij-examen nu ook thuis

• #Zinin, Utrechtse verhalen vol vertier

1 april 2019

Daor hebbe-n-’t zoa’n schik gehad!, gezelligheid kent geen tijd, hoe meer zielen hoe meer vreugd! De komende tijd staat UtrechtAltijd.nl in het teken van vertier. Vrolijke verhalen uit de provincie Utrecht over levenslustige types zoals Matthias Withoos, Wim Sonneveld en Fred Kaps, de grote goochelaar van Utrecht.

Bekijk details van #Zinin, Utrechtse verhalen vol vertier

• Digitale hulp in de Bibliotheek Abcoude

27 maart 2019

De Ouderen Belangenvereniging (OBV) Abcoude-Baambrugge wil haar leden helpen hun computervaardigheden te ontwikkelen. De vereniging heeft samen met de Bibliotheek en SeniorWeb De Ronde Venen enkele activiteiten opgezet om de inwoners van Abcoude en Baambrugge die willen leren omgaan met de computer en het internet.

Bekijk details van Digitale hulp in de Bibliotheek Abcoude

• Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek

25 maart 2019

Kinderen zijn gratis lid van de Bibliotheek, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen kunnen lezen en informatie kunnen zoeken voor school of voor hun hobby, zonder dat dat geld kost.

Bekijk details van Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek

• Kinderjury weer gestart

11 maart 2019

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en hou je van lezen? Lees dan mee met de Kinderjury!

Bekijk details van Kinderjury weer gestart