Resultaat 1 - 10 (van 12)

• Ontmoet schrijvers online

18 mei 2020

Geroutineerde interviewers gaan in gesprek met hedendaagse schrijvers.

Bekijk details van Ontmoet schrijvers online

• De ThuisBieb: een app vol e-books

6 april 2020

Voor een goed verhaal hoef je de deur niet uit! Vanaf deze week is de ThuisBieb-app beschikbaar, met 100 e-books voor iedereen, dus ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

Bekijk details van De ThuisBieb: een app vol e-books

• Veilig online in tijden van corona

6 april 2020

Er is tijdens de coronacrisis veel nepnieuws in omloop. Met deze tips van de Bibliotheek helpen we je om het échte nieuws van het nepnieuws te onderscheiden.

Bekijk details van Veilig online in tijden van corona

• Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen verzamelt informatie en materiaal voor Coronacollectie

1 april 2020

Bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) staat allereerst de zorg voor de gezondheid van iedereen en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen voorop. Daarnaast ziet het RHCVV als archiefdienst dat er nu geschiedenis wordt geschreven. Om deze reden bouwen wij, samen met andere archiefdiensten en erfgoedinstellingen in het land, mee aan een (digitaal) archief over het Coronavirus en de gevolgen daarvan voor Nederland in het algemeen voor onze regio in het bijzonder....

Bekijk details van Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen verzamelt informatie en materiaal voor Coronacollectie

• Bibliotheken gesloten, telefonisch zijn we bereikbaar

15 maart 2020

Al onze vestigingen zijn tot en met 6 april gesloten. Telefonisch blijven we bereikbaar voor je vragen over onze online Bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheken gesloten, telefonisch zijn we bereikbaar

• Nieuw: Podcast van de Bibliotheek

2 maart 2020

Heb je BibliotheekCast al ontdekt, de podcast van de Bibliotheek? Via Spotify, SoundCloud of iTunes kun je inmiddels 8 afleveringen luisteren.

Bekijk details van Nieuw: Podcast van de Bibliotheek

• Gratis leesgame Yoleo

3 februari 2020

Hoe krijg je kinderen aan het lezen die niet graag met hun neus in de boeken zitten? Door lezen leuk te maken. Met Yoleo bijvoorbeeld!

Bekijk details van Gratis leesgame Yoleo

• Goed Nederlands is belangrijk voor iederéén

24 juni 2019

De Ronde Venen heeft aandacht voor taal. 3400 inwoners van De Ronde Venen hebben moeite met Nederlands lezen, schrijven of spreken.

Bekijk details van Goed Nederlands is belangrijk voor iederéén

• Gratis oefenen voor je theorie rij-examen nu ook thuis

2 april 2019

Ben je druk bezig met autorijlessen, of ga je binnenkort een scooter kopen en moet je rij-examen doen? Met de website van de Bibliotheek kun je oefenen voor je theorie.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie rij-examen nu ook thuis

• Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek

25 maart 2019

Kinderen zijn gratis lid van de Bibliotheek, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen kunnen lezen en informatie kunnen zoeken voor school of voor hun hobby, zonder dat dat geld kost.

Bekijk details van Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek