Resultaat 11 - 20 (van 29)

• De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

11 juli 2018

De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé hebben giften ontvangen van een aantal sponsors. Hiermee zijn drie nieuwe HP laptops aangeschaft. Daar zijn de Bibliotheek / SCC heel blij mee.

Bekijk details van De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

• Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl

10 juli 2018

Het is feest bij www.uitinderondevenen.nl, want de uitwijzer is helemaal vernieuwd! Met een ander logo en een compleet nieuwe ‘look-and-feel’ is het nu nog aantrekkelijker om Rondeveense kunst en cultuur te ontdekken.

Bekijk details van Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl

• Wijziging in de catalogus

2 juli 2018

Op zondag 8 juli verandert de url van onze catalogus. Als u via onze website naar de catalogus gaat, merkt u daar niets van.

Bekijk details van Wijziging in de catalogus

• De Ronde Venen zet in op intensievere aanpak laaggeletterdheid

4 juni 2018

“We willen dat al onze inwoners zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving. Dan helpt het enorm als je kunt lezen en schrijven.” Dat zei wethouder Alberta Schuurs afgelopen maandag 28 mei tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst in de Bibliotheek Mijdrecht. Er waren bijna veertig deelnemers, waaronder experts die dagelijks met laaggeletterden werken, maar ook de ervaringsdeskundigen op het gebied van laaggeletterdheid: de laaggeletterden zelf.

Bekijk details van De Ronde Venen zet in op intensievere aanpak laaggeletterdheid

• Ons vernieuwde privacybeleid

24 mei 2018

De Bibliotheek AVV heeft haar privacybeleid aangepast. Vanaf 25 mei krijgt ook de Bibliotheek AVV te maken met de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ons privacybeleid is op die wet afgestemd

Bekijk details van Ons vernieuwde privacybeleid

• Muziekweb voegt grote collectie wereldmuziek toe aan collectie

30 april 2018

Muziekweb heeft een grote collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd! Deze collectie is afkomstig van RASA, een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. Zij presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen in concerten, dansvoorstellingen en clubavonden.

Bekijk details van Muziekweb voegt grote collectie wereldmuziek toe aan collectie

• Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

27 april 2018

Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Bibliotheekleden kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

• Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

20 februari 2018

Mensen die laaggeletterd zijn, hebben grote moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Dat is hartstikke vervelend! Moeite met Nederlands kan komen door allerlei oorzaken. In Stichtse Vecht zijn er naar schatting 6.000 inwoners die hulp nodig hebben met de Nederlandse taal. In samenwerking tussen gemeente, de Bibliotheek, Stichting Welzijn Stichtse Vecht en partner LostLemon wordt laaggeletterdheid aangepakt. Er zijn mogelijkheden om vaardigheden te verbeteren.

Bekijk details van Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

• Dorpskamer Het Raakvlak in Mijdrecht mooiste sociale vernieuwing van de provincie Utrecht

5 december 2017

Het project ‘Dorpskamer Het Raakvlak’ van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (AVV) in Mijdrecht heeft de ‘Social Sofa’ gewonnen, een prachtige, met mozaïek ingelegde buitenbank die symbool staat voor verbinding tussen bewoners en de leefbaarheid in de wijk. De manier waarop de Bibliotheek samenwerkt met lokale partners en haar maatschappelijke rol invult is mooi: open voor ontmoeting en debat, laagdrempelig en inspelend op lokale behoeften. Nu dus bekroond als de mooiste sociale vernieuwing in...

Bekijk details van Dorpskamer Het Raakvlak in Mijdrecht mooiste sociale vernieuwing van de provincie Utrecht

• Gratis oefenen voor je theorie rij-examen in de Bibliotheek

21 november 2017

Ben je druk bezig met autorijlessen, of ga je binnenkort een scooter kopen en moet je rij-examen doen? Kom dan nu in de Bibliotheek oefenen voor je theorie.

Bekijk details van Gratis oefenen voor je theorie rij-examen in de Bibliotheek