Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 24)

 • Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

  21 februari 2018

  Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Tot 1 mei hebt u de tijd om uw aangifte te doen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek*. Hier kunt u gratis gebruik maken van een computer voor de aangifte inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen. Ook kunt u hier de belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als u geen lid bent van...

  Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

 • Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

  20 februari 2018

  Mensen die laaggeletterd zijn, hebben grote moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Dat is hartstikke vervelend! Moeite met Nederlands kan komen door allerlei oorzaken. In Stichtse Vecht zijn er naar schatting 6.000 inwoners die hulp nodig hebben met de Nederlandse taal. In samenwerking tussen gemeente, de Bibliotheek, Stichting Welzijn Stichtse Vecht en partner LostLemon wordt laaggeletterdheid aangepakt. Er zijn mogelijkheden om vaardigheden te verbeteren.

  Bekijk details van Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

 • Maatschappelijke effectmeting

  31 januari 2018

  Uitgangspunt van de dienstverlening van Bibliotheek AVV is dat die aansluit bij de vraag en behoefte van de inwoners en het gemeentelijk beleid. Vier jaar naar de eerste maatschappelijke effectmeting heeft de Bibliotheek AVV in 2017 opnieuw onderzoek laten doen naar de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek bij lokale (samenwerkings)partners, leden, niet-leden en bezoekers van de Bibliotheek. Dit onderzoek is uitgevoerd door BiblioConsult. Hierbij zijn vier aspecten onderzocht: lezen, informatievoorziening,...

  Bekijk details van Maatschappelijke effectmeting

 • Lid BiebPanel wint jaar lang gratis abonnement

  30 januari 2018

  De Bibliotheek is erg blij met de BiebPanel-leden. Met de uitkomsten van de onderzoeken krijgt de Bibliotheek een beter beeld van wat de klanten verwachten van de Bibliotheek en zo kan de Bibliotheek de dienstverlening verbeteren.

  Bekijk details van Lid BiebPanel wint jaar lang gratis abonnement

 • 'Een verrassing voor tijger' - Voorleesdagen in de Bibliotheek

  9 januari 2018

  Voorlezen is elke dag een feest! Lekker voor het slapen gaan een mooi verhaaltje voorlezen of samen een prentenboek bekijken. Tijdens de Voorleesdagen is er in de Bibliotheek een leuke peutervoorstelling over Ssst! De tijger slaapt, het prentenboek van het jaar van Britta Teckentrup.

  Bekijk details van 'Een verrassing voor tijger' - Voorleesdagen in de Bibliotheek

 • Aanbod Seniorweb in de Bibliotheken in Stichtse Vecht

  21 december 2017

  In november is de samenwerkingsovereenkomst Seniorweb - Bibliotheek AVV getekend. Vanaf 8 januari wordt deze samenwerking concreet ingevuld in de vorm van digitale vragenuren en een cursusaanbod.

  Bekijk details van Aanbod Seniorweb in de Bibliotheken in Stichtse Vecht

 • Betaalautomaten verdwijnen uit de Bibliotheek

  18 december 2017

  Per 1 januari verdwijnen de betaalautomaten en de pinautomaten in de Bibliotheek. U kunt vanaf dat moment alleen nog betalen via automatische incasso, iDeal of met een overschrijving.

  Bekijk details van Betaalautomaten verdwijnen uit de Bibliotheek

 • Dorpskamer Het Raakvlak in Mijdrecht mooiste sociale vernieuwing van de provincie Utrecht

  5 december 2017

  Het project ‘Dorpskamer Het Raakvlak’ van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen (AVV) in Mijdrecht heeft de ‘Social Sofa’ gewonnen, een prachtige, met mozaïek ingelegde buitenbank die symbool staat voor verbinding tussen bewoners en de leefbaarheid in de wijk. De manier waarop de Bibliotheek samenwerkt met lokale partners en haar maatschappelijke rol invult is mooi: open voor ontmoeting en debat, laagdrempelig en inspelend op lokale behoeften. Nu dus bekroond als de mooiste sociale vernieuwing in...

  Bekijk details van Dorpskamer Het Raakvlak in Mijdrecht mooiste sociale vernieuwing van de provincie Utrecht

 • de Bibliotheek wordt leercentrum Seniorweb

  28 november 2017

  Ingrid Kock (manager PC Hulp en Leercentra van Seniorweb Breukelen) en Eric de Haan (directeur de Bibliotheek AVV) ondertekenden op 27 november de samenwerkingsovereenkomst leercentra. Bij de ondertekening was wethouder Linda van Dort aanwezig.

  Bekijk details van de Bibliotheek wordt leercentrum Seniorweb

 • de Bibliotheek trotse winnaar van Social Sofa

  22 november 2017

  De Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen is winnaar van een mooie ‘Social Sofa’. In alle provincies in Nederland konden de Bibliotheken een ‘social’ project voordragen. Er zijn dan ook 12 winnaars. In de provincie Utrecht heeft de Bibliotheek AVV gewonnen met het project ‘Dorpskamer Het Raakvlak’ dat volgens de jury het meest innovatieve project van alle ingediende voorstellen was.

  Bekijk details van de Bibliotheek trotse winnaar van Social Sofa