Resultaat 1 - 10 (van 24)

• Nederland Leest dit jaar over de toekomst

23 oktober 2017

In november leest Nederland de toekomst tijdens de bibliotheekcampagne Nederland Leest. Robotica is het thema. Robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in groten getale aan. Waar eindigt dit? Gaan we een zonnige toekomst tegemoet of is dit juist het begin van het einde van de mens?

Bekijk details van Nederland Leest dit jaar over de toekomst

• Oefenen met Nederlands praten? Kom naar de Taalkamer!

29 september 2017

Is Nederlands niet uw eigen taal? Wilt u graag beter Nederlands leren praten? Vindt u het lastig met anderen in contact te komen? Of kent u iemand die graag Nederlands wil oefenen? Kom dan naar de Taalkamer.

Bekijk details van Oefenen met Nederlands praten? Kom naar de Taalkamer!

• Iedere week: Digitaal Vragenuur in de Bibliotheek Maarssenbroek

27 september 2017

Vragen over het lenen van e-books, het online reserveren of het gebruik van de Bibliotheek App? Problemen met uw e-mail of een foutmelding die u niet begrijpt? Ontdekken hoe u kunt Skypen of Whatsappen met familie in het buitenland? Of een afspraak maken bij de gemeente voor bijvoorbeeld het verlengen van uw ID-kaart? Kom dan naar het Digitaal Vragenuur.

Bekijk details van Iedere week: Digitaal Vragenuur in de Bibliotheek Maarssenbroek

• Pilot ‘Adviespunt Jeugdhulp, Zorg Werk & Inkomen’ en Inloopspreekuur GGZ

25 september 2017

De Bibliotheek en de gemeente Stichtse Vecht starten een nieuwe pilot. Vanaf 5 oktober is er wekelijks het Adviespunt Jeugdhulp, Zorg, Werk & Inkomen in de Bibliotheek Maarssenbroek.

Bekijk details van Pilot ‘Adviespunt Jeugdhulp, Zorg Werk & Inkomen’ en Inloopspreekuur GGZ

• Loeispannende Kinderboekenweek

21 augustus 2017

Het wordt een loeispannende Kinderboeken bomvol met monsters, engerds, zombies en heksen want griezelen is het thema.

Bekijk details van Loeispannende Kinderboekenweek

• Intensievere aanpak lezen en schrijven

21 augustus 2017

“We willen dat al onze inwoners zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze maatschappij. Dan helpt het enorm als je kunt lezen en schrijven”, zegt wethouder Warner van Vossen (Participatiewet). “Leren lezen en schrijven is belangrijk voor mensen die een buitenlandse taal spreken én voor mensen die Nederlands als moedertaal spreken. In Stichtse Vecht hebben we voor beide groepen al een breed aanbod van taalcursussen. Dat blijven we doen. Daarnaast willen we een impuls geven aan de aanpak van laaggeletterdheid...

Bekijk details van Intensievere aanpak lezen en schrijven

• Taal en rekenen voor volwassenen

17 augustus 2017

Begin september start Prago op nieuwe locaties in Maarssenbroek en Breukelen met lessen lezen, schrijven en rekenen voor volwassenen. Inschrijven is nog mogelijk.

Bekijk details van Taal en rekenen voor volwassenen

• Samen-Werken-aan-werk in de Bibliotheek Maarssenbroek

16 augustus 2017

Het Inbetween Café Maarssen en de Bibliotheek hebben in 2016 samen de activiteit ‘Samen-Werken-aan-werk’ opgezet. De Bibliotheek zet deze activiteit voort met ingang van 6 september 2017.

Bekijk details van Samen-Werken-aan-werk in de Bibliotheek Maarssenbroek

• Maak kennis met verrassende muziek via Muziekweb Playlist

24 juli 2017

Nog even nagenieten van de Tour de France, of van het North Sea Jazz Festival? Of in de vakantiestemming komen met lekkere vakantiemuziek? Dat kan met de nieuwe Muziekweb Playlist.

Bekijk details van Maak kennis met verrassende muziek via Muziekweb Playlist

• Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek

25 april 2017

Kinderen waren altijd al gratis lid van de Bibliotheek, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen kunnen lezen en informatie kunnen zoeken voor school of voor hun hobby, zonder dat ze dat geld kost.

Bekijk details van Kinderen tot 18 jaar betalen niets voor de Bibliotheek