Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 27)

 • Onderhoud aan de website van de Bibliotheek

  16 april 2018

  Zaterdag 28 april wordt er gewerkt aan de website van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Onderhoud aan de website van de Bibliotheek

 • 24 april: de Bibliotheek en Gemeente Stichtse Vecht organiseren samen Digitaal Vragenuur

  4 april 2018

  Er kan veel digitaal. U kunt bijvoorbeeld online een afspraak maken om uw grof huisvuil te laten ophalen, kijken wanneer de kliko wordt geleegd, of een afspraak maken voor het verlengen van uw rijbewijs of ID-kaart. Vindt u dit lastig, en kunt u wel wat hulp gebruiken? Kom dan naar het speciale Digitaal vragenuur in het Gemeentehuis Stichtse Vecht.

  Bekijk details van 24 april: de Bibliotheek en Gemeente Stichtse Vecht organiseren samen Digitaal Vragenuur

 • Lees je ook mee voor de Kinderjury?

  21 maart 2018

  Ben je tussen de 6 en 12 jaar en hou je van lezen? Lees dan mee met de Kinderjury!

  Bekijk details van Lees je ook mee voor de Kinderjury?

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  5 maart 2018

  Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Alle leden van bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

 • Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

  21 februari 2018

  Rond 1 maart krijgt u bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Tot 1 mei hebt u de tijd om uw aangifte te doen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Wilt u zelf aangifte doen, maar hebt u thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Bibliotheek*. Hier kunt u gratis gebruik maken van een computer voor de aangifte inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen. Ook kunt u hier de belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als u geen lid bent van...

  Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

 • Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

  20 februari 2018

  Mensen die laaggeletterd zijn, hebben grote moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. Dat is hartstikke vervelend! Moeite met Nederlands kan komen door allerlei oorzaken. In Stichtse Vecht zijn er naar schatting 6.000 inwoners die hulp nodig hebben met de Nederlandse taal. In samenwerking tussen gemeente, de Bibliotheek, Stichting Welzijn Stichtse Vecht en partner LostLemon wordt laaggeletterdheid aangepakt. Er zijn mogelijkheden om vaardigheden te verbeteren.

  Bekijk details van Stichtse Vecht biedt hulp bij laaggeletterdheid

 • Maatschappelijke effectmeting

  31 januari 2018

  Uitgangspunt van de dienstverlening van Bibliotheek AVV is dat die aansluit bij de vraag en behoefte van de inwoners en het gemeentelijk beleid. Vier jaar naar de eerste maatschappelijke effectmeting heeft de Bibliotheek AVV in 2017 opnieuw onderzoek laten doen naar de maatschappelijke waarde van de Bibliotheek bij lokale (samenwerkings)partners, leden, niet-leden en bezoekers van de Bibliotheek. Dit onderzoek is uitgevoerd door BiblioConsult. Hierbij zijn vier aspecten onderzocht: lezen, informatievoorziening,...

  Bekijk details van Maatschappelijke effectmeting

 • Lid BiebPanel wint jaar lang gratis abonnement

  30 januari 2018

  De Bibliotheek is erg blij met de BiebPanel-leden. Met de uitkomsten van de onderzoeken krijgt de Bibliotheek een beter beeld van wat de klanten verwachten van de Bibliotheek en zo kan de Bibliotheek de dienstverlening verbeteren.

  Bekijk details van Lid BiebPanel wint jaar lang gratis abonnement

 • Aanbod Seniorweb in de Bibliotheken in Stichtse Vecht

  21 december 2017

  In november is de samenwerkingsovereenkomst Seniorweb - Bibliotheek AVV getekend. Vanaf 8 januari wordt deze samenwerking concreet ingevuld in de vorm van digitale vragenuren en een cursusaanbod.

  Bekijk details van Aanbod Seniorweb in de Bibliotheken in Stichtse Vecht

 • Betaalautomaten verdwijnen uit de Bibliotheek

  18 december 2017

  Per 1 januari verdwijnen de betaalautomaten en de pinautomaten in de Bibliotheek. U kunt vanaf dat moment alleen nog betalen via automatische incasso, iDeal of met een overschrijving.

  Bekijk details van Betaalautomaten verdwijnen uit de Bibliotheek