Resultaat 1 - 10 (van 27)

• Je bent wat je leest: Voeding is het thema van Nederland Leest

3 december 2018

In november lazen we de sappige verhalen over de nieuwste kooktechnieken, verfrissende passages over de oer-Hollandse keuken en smakelijke vertellingen over verrassende recepten. Want ‘Nederland Leest’ stond in het teken van voeding.

Bekijk details van Je bent wat je leest: Voeding is het thema van Nederland Leest

• Abcoude en Baambrugge zoeken verhalen

28 november 2018

Abcoude en Baambrugge zitten boordevol verhalen. Door het optekenen en vertellen ervan geven we de prachtige geschiedenis van onze dorpen en fascinerende verhalen door aan de volgende generaties. Deze Kerst willen we daar een start mee maken en daarom roepen we nu iedereen op zijn of haar verhaal over een markante inwoner, bijzonder gebouw, fascinerende plek, actueel onderwerp of historisch moment met ons te delen.

Bekijk details van Abcoude en Baambrugge zoeken verhalen

• Let op lood! Bericht van de gemeente De Ronde Venen

21 november 2018

Op meerdere plaatsen in Nederland doen instanties onderzoek naar de aanwezigheid en eventuele risico’s van lood in de bodem. Door eeuwenlang gebruik zit er ook in de provincie Utrecht op veel plaatsen lood in de bodem. Lood kan negatieve effecten hebben op de gezondheid, vooral bij jonge kinderen tot zes jaar.

Bekijk details van Let op lood! Bericht van de gemeente De Ronde Venen

• Op-Stap Cheque Bibliotheekabonnement uitgereikt

7 november 2018

Afgelopen week hebben 20 inwoners uit De Ronde Venen vanuit de Op-Stap Cheque een abonnement op de Bibliotheek gekregen.

Bekijk details van Op-Stap Cheque Bibliotheekabonnement uitgereikt

• SeniorWeb (SCC) nu ook leercentrum in Maarssen

24 oktober 2018

Ná Breukelen wordt nu ook Maarssen officieel leercentrum van SeniorWeb.

Bekijk details van SeniorWeb (SCC) nu ook leercentrum in Maarssen

• Kinderboekenweek - een terugblik

7 september 2018

Kom erbij! Vriendschap was het thema in de Kinderboekenweek. Bekijk hier het filmpje over 'Het geheim van de flessenpost' de voorstelling van TOF Toneel.

Bekijk details van Kinderboekenweek - een terugblik

• Week van de Alfabetisering

27 augustus 2018

De eerste week van september is de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland. Want je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: 1 op de 9 volwassen Nederlanders die lezen en schrijven lastig vinden. Daarvan heeft 65 procent Nederlands als moedertaal.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• De Bibliotheek Loenen alle dagen open van 7.00 tot 20.00 uur

11 juli 2018

De Bibliotheek Loenen is gevestigd in ‘t nieuwe Kampje. De inwoners van ’t nieuwe Kampje kunnen dan ook 24/7 terecht in de Bibliotheek. Maar de Bibliotheek is er voor iedereen: de bewoners van Loenen en andere bezoekers van buiten. Ook zij kunnen nu iedere dag terecht in de Bibliotheek, zelfs op zondag. Van 7.00 tot 20.00 uur kunt u boeken of dvd’s lenen en terugbrengen, een krantje lezen of gezellig een praatje maken met een kopje koffie.

Bekijk details van De Bibliotheek Loenen alle dagen open van 7.00 tot 20.00 uur

• De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

11 juli 2018

De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé hebben giften ontvangen van een aantal sponsors. Hiermee zijn drie nieuwe HP laptops aangeschaft. Daar zijn de Bibliotheek / SCC heel blij mee.

Bekijk details van De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

• Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl

10 juli 2018

Het is feest bij www.uitinderondevenen.nl, want de uitwijzer is helemaal vernieuwd! Met een ander logo en een compleet nieuwe ‘look-and-feel’ is het nu nog aantrekkelijker om Rondeveense kunst en cultuur te ontdekken.

Bekijk details van Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl