Resultaat 1 - 10 (van 27)

• De Bibliotheek op 1 november gesloten

8 oktober 2018

Op donderdag 1 november zijn alle vestigingen van de Bibliotheek gesloten in verband met een personeelsdag.

Bekijk details van De Bibliotheek op 1 november gesloten

• Kinderboekenweek

7 september 2018

Kom erbij! Vriendschap is het thema in de Kinderboekenweek, kom dus met je vrienden naar de Bibliotheek of maak hier nieuwe vrienden.

Bekijk details van Kinderboekenweek

• Week van de Alfabetisering

27 augustus 2018

De eerste week van september is de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland. Want je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: 1 op de 9 volwassen Nederlanders die lezen en schrijven lastig vinden. Daarvan heeft 65 procent Nederlands als moedertaal.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• De Bibliotheek Mijdrecht gaat verbouwen

6 augustus 2018

De Bibliotheek Mijdrecht gaat verbouwen en zal daarom een week dicht zijn: van maandag 10 t/m zaterdag 15 september. In die tijd kunt u geen materialen lenen of terugbrengen in Mijdrecht.

Bekijk details van De Bibliotheek Mijdrecht gaat verbouwen

• De Bibliotheek Loenen alle dagen open van 7.00 tot 20.00 uur

11 juli 2018

De Bibliotheek Loenen is gevestigd in ‘t nieuwe Kampje. De inwoners van ’t nieuwe Kampje kunnen dan ook 24/7 terecht in de Bibliotheek. Maar de Bibliotheek is er voor iedereen: de bewoners van Loenen en andere bezoekers van buiten. Ook zij kunnen nu iedere dag terecht in de Bibliotheek, zelfs op zondag. Van 7.00 tot 20.00 uur kunt u boeken of dvd’s lenen en terugbrengen, een krantje lezen of gezellig een praatje maken met een kopje koffie.

Bekijk details van De Bibliotheek Loenen alle dagen open van 7.00 tot 20.00 uur

• De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

11 juli 2018

De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé hebben giften ontvangen van een aantal sponsors. Hiermee zijn drie nieuwe HP laptops aangeschaft. Daar zijn de Bibliotheek / SCC heel blij mee.

Bekijk details van De Bibliotheek / Stichtse Vecht Computercafé krijgt drie nieuwe laptops dankzij sponsors

• Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl

10 juli 2018

Het is feest bij www.uitinderondevenen.nl, want de uitwijzer is helemaal vernieuwd! Met een ander logo en een compleet nieuwe ‘look-and-feel’ is het nu nog aantrekkelijker om Rondeveense kunst en cultuur te ontdekken.

Bekijk details van Nieuwe website UitinDeRondeVenen.nl

• Wijziging in de catalogus

2 juli 2018

Op zondag 8 juli verandert de url van onze catalogus. Als u via onze website naar de catalogus gaat, merkt u daar niets van.

Bekijk details van Wijziging in de catalogus

• Vakantie begint met boeken

30 juni 2018

De vakantie is het ideale moment om een lekkere stapel boeken te lezen. Gemiddeld nemen we maar liefst zes boeken mee op reis! Welke boeken gaan dit jaar mee in jouw koffer?

Bekijk details van Vakantie begint met boeken

• De Ronde Venen zet in op intensievere aanpak laaggeletterdheid

4 juni 2018

“We willen dat al onze inwoners zoveel mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving. Dan helpt het enorm als je kunt lezen en schrijven.” Dat zei wethouder Alberta Schuurs afgelopen maandag 28 mei tijdens een speciaal georganiseerde bijeenkomst in de Bibliotheek Mijdrecht. Er waren bijna veertig deelnemers, waaronder experts die dagelijks met laaggeletterden werken, maar ook de ervaringsdeskundigen op het gebied van laaggeletterdheid: de laaggeletterden zelf.

Bekijk details van De Ronde Venen zet in op intensievere aanpak laaggeletterdheid